Lezing Adel en Ridderschap in Utrecht | 3 augustus
Featured

Lezing Adel en Ridderschap in Utrecht | 3 augustus

Zes jaar lang schreef Renger de Bruin, senior onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, aan zijn imposante studie over de geschiedenis van de adel in Utrecht. Dit voorjaar verscheen het vuistdikke werk Adel en ridderschap in Utrecht, een nieuw standaardwerk dat een overzicht geeft van meer dan duizend jaar adelsgeschiedenis.  

De Werkgroep Adelsgeschiedenis kan het verschijnen van dit werk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij in samenwerking met de Nederlandse Kastelen Stichting op 3 augustus een avondlezing van De Bruin over zijn gloednieuwe boek in het Eemklooster in Amersfoort. Aansluitend gaat hij in een panelgesprek de discussie aan met andere specialisten. Daarbij komen niet alleen zijn belangrijkste conclusies over de Utrechtse adel ter sprake over, maar zal ook een vergelijking worden gezocht met adelsgroepen in andere provincies. Voor het publiek is er vanzelfsprekend ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen. We zullen de avond afsluiten met een gezellige borrel.

 
Programma:
19.00 uur         Inloop
19.30 uur         Start lezing Renger de Bruin
20.30 uur         Paneldiscussie
21.00 uur         Afsluitende borrel
 
De kosten voor deelname bedragen €20,- voor niet-leden, €15,- voor begunstigers van de Werkgroep Adelsgeschiedenis en de Nederlandse Kastelen Stichting, inclusief borrel. 
 
Aanmelden kan via dit formulier
 
Let op: uw aanmelding is definitief na het overmaken van het verschuldigde bedrag op NL30 INGB 0006 5604 63 t.n.v Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis te Zwolle onder vermelding van 'Lezing Adel en ridderschap' + uw voor- en achternaam.